EL MONTBLANC DELS ANYS 30 ALS 60

.
Notícia publicada a Ràdio Montblanc
www.radiomontblanc.cat
29/03/2006

Les famílies dels fotogràfs Vicenç Baldrich i Josep Moix cedeixen el fons fotogràfic a l'Arxiu Comarcal.

Un dels objectius de la Comissió de Cultura del Centenari, amb en Josep Maria Sans al capdavant, és recuperar i divulgar el patrimoni d’artistes montblanquins, en aquest cas de dos fotògrafs que van plasmar la vida quotidiana del Montblanc de la seva època. La recuperació d’aquest fons es fa amb la inestimable col·laboració de la Fundació Martí l’Humà.

Arxiu de Vicenç Baldrich

La seva vídua ha cedit el fons fotogràfic del seu marit al fons documental de l’Arxiu de Comarcal. Són uns 1.500 negatius de Montblanc dels anys 40 a 60’s. L’ull fotogràfic de Vicenç Baldrich, va immortalitzar diversos aconteixements socials i polítics, festes populars i festes majors… Després de la cessió dels negatius es digitalitzaran la majoria i quedaran a l’Arxiu. Baldrich combinava la seva pació per la fotografia amb la seva professió de rellotger.

Arxiu Josep Moix

Els familiars de Moix han cedit a l’Arxiu uns 1.500 negatius en plaques de vidre de la seva obra fotogràfica. Les seves imatges plasmen el Montblanc dels anys 30 i 50 i hi ha molts retrats personals, vistes de la vila o festes populars, com Corpus. Joseph Moix fou administratiu i la seva gran afició va ser la fotografia.

Tant el fons Baldrich com el fons Moix representen un valor cultural molt important per la nostra vila i s'espera que aviat es puguin observar, ja sigui en exposicions o en llibres, algunes d’aquestes joies documentals.

Cal tenir en compte que la digitalització permetrà la conservació en bon estat d’uns originals susceptibles al pas del temps i que per tant també permetrà la conservació de la memòria de Montblanc.

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.