PASSANANT FOTO (valoració)

75 FOTÒGRAFS ES TROBEN DURANT UN CAP DE SETMANA A PASSANANT

La Trobada Fotogràfica PASSANANT FOTO 2009, ha tancat la seva quarta edició amb gran èxit. Any darrera any s'està consolidant ja és un refent fotogràfic dins del nostre país. Durant la trobada PASSANANT FOTO 2009 és van visionar, pel cap baix, unes 3.000 imatges. El municipi de Passanant i Belltall que acull la trobada és petit, però amb un equip reduït i el suport de l'Ajuntament ha aconseguit fer molt de soroll dins del món de la fotografia, i viure-la de manera participativa, diferent, i cercant sempre la complicitat dels fotògrafs, des de la innovació, el sentit comú i partint d'un bon concepte.

La filosofia de la trobada és la de sempre "qualitat" i podem dir que hem vist un alt nivell fotogràfic. Des dels extraordinaris ponents Luis Castelo i Ferran Freixa, fins la presentació del llibre Escenografies de l’oblit de Norbert Tomàs ple d’anècdotes i d’un nivell didàctic gairebé perfecte; passant per l'exposició del David Besora (una nova i diferent visió sobre la ciutat de New York) i la de l’Espai Jove, on l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona ha presentat les propostes fotogràfiques de tres dels seus alumnes; sense oblidar-nos de la col•lectiva ESPAIS BUITS amb fotografies dels assistents a PASSANANT FOTO d’anteriors edicions.

El Sr. Josep Poblet, Il•lm. President de la Diputació de Tarragona va donar la benvinguda a tots els assistents. També va gaudir d'una visita guiada a càrrec del fotògraf Josep Bou, creador i director de PASSANANT FOTO, per les exposicions fotogràfiques, i va compartir amb tots els assistents vinguts d’arreu de Catalunya i d’altres països el temps de l’esmorzar.

Després de dinar és va presentar el projecte fotogràfic creatiu en format de llibre PassFOTO 13x18 Viatge a la Conca de Barberà. El Sr. David Rovira, Il•lm. President del Consell Comarca de la Conca de Barberà, per motius personals, va excusar la seva assistència i va ésser el Sr. Josep Amin regidor de cultura de l’Ajuntament de Sarral qui va fer-la.

Una de les novetats d'aquest any a PASSANANT FOTO ha estat la visita guiada oberta a tothom a les exposicions abans esmentades. Després de la bona acollida d'aquesta iniciativa, la donem per incorporada a PASSANANT FOTO. La trobada va viure moments molt creatius, plens de tècniques sorprenents per la majoria dels assistents i d’altres fins i tot agosarades, innovadores i trencadores. Però també i va haver un moment molt emotiu al recordar al Sr. Ramon Aloy, alcalde de Passanant i Belltall que malauradament va deixar-nos l’any passat. Una persona amb visió de futur i que des del primer moment es va entusiasmar amb aquesta iniciativa cultural i va donar-l’hi tot el seu suport. L’equip creador i logístic de PASSANANT FOTO (el Josep, el Joan i la Teresa) estan ben segurs de que aquest cap de setmana cultural-fotogràfic hauria estat per a ell un motiu d’orgull, i com va dir Josep Bou – aquest èxit sempre serà una mica seu- , ens dol que no hagi pogut gaudir dels objectius assolits en aquesta quarta trobada fotogràfica.

PASSANANT FOTO
maig de 2009Fotos: © Luis Castelo, © Ferran Freixa i © Josep Bou.

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.