WORLD PRESS PHOTO 09


Per cinquè any consecutiu, la Fundació Photographic Social Vision organitza amb la col·laboració del CCCB l'exposició World Press Photo 09. L'exposició World Press Photo -recull de les obres guanyadores del concurs homònim- és coneguda mundialment com la principal mostra itinerant de fotoperiodisme. Així doncs, la World Press Photo esdevé tant un document històric dels principals esdeveniments del 2008, com una mostra de la millor fotografia de l'any.

Cada any, un jurat internacional independent format per tretze membres escull les fotografies guanyadores entre totes les enviades per fotoperiodistes, agències, diaris i fotògrafs de tot el món. Les fotos participen dins 11 categories: notícies d'actualitat, temes d'actualitat, personatges de actualitat, esports, fotos d'acció, reportatges d'esports, temes contemporanis, vida diària, retrats, naturalesa, i art i entreteniment.

L'exposició anual de les fotos guanyadores es pot veure cada any a 80 ciutats de 40 països, amb la condició de que totes les obres puguin exhibir-se sense cap tipus de censura. El fet de que milers de visitants de tot el món vegin aquesta exposició evidencia el poder de la fotografia per superar les fronteres lingüístiques i culturals. World Press Photo aporta imatges per la memòria col·lectiva, imatges impactants que han canviat, en nombroses ocasions, el transcurs de la història i l'opinió pública.

NOTA: Només un petit inconvenient, si l'any passat el World Press Photo era d'entrada lliure, enguany (no sabem per quina raó) l'accés a l'exposició es prèvi pagament d'una entrada de 4,50 €.

Informació via CCCB
Foto: World Press Photo de l'any 2008
Anthony Suau, USA (Time)


_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.