EXPOSICIONS

RINDEN
Del 27.02.2010 AL 18.04.2010
Albergueria de Vic

Fotografies de: Lourdes Rué i Albert Carreras

Quin espai ocupa la religió al segle XXI? És un llast que arrosseguem sota una condició cultural? És la seva continuïtat en l’actual era del coneixement una prova de la seva necessitat? Els posicionaments haguts i per haver de l’home davant de Déu han estat motiu de debat des de temps immemorials.A la nostra societat la religió es continua desenvolupant, accentuant-se sigui per força tradicional o per creença durant la Setmana Santa. Rinden parteix d’aquí, dels elements interpretables d’aquests dies i de la posició que se’n pot prendre part. No pretén ser una visió ni adoctrinadora ni de repulsió, sinó que pretén proposar a l’espectador una reflexió sobre la religió i finalment sobre nosaltres mateixos, i de com arribats aquí, es contemporanitzen tots aquests anys de camí.


Carrer de l'albergueria, 1
VIC
Entrada gratuïta


-----------------------------------

Del 4.03.2010 al 28.03.2010
Palau de la Diputació de Tarragona
Passeig de Sant Antoni, 100
TARRAGONA
Entrada gratuïta
Horari: de dilluns a divendres de 9.00 a 21.00 h
Dissabtes de 9.00 a 13.00 h i de 17.00 a 21.00 h.
Diumenges i festius de 11.00 a 14.00 h

Fotografies de: Ramon Creus, Domi Mora, Lourdes Rué, Diego Molina i Albert Carreras
Producció: Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi

Un dels esdeveniments més fotografiats de Montblanc és sens dubte la seva Setmana Medieval. Durant quinze dies es disparen milers de fotografies. Però la Setmana Medieval és més que una festa popular, més que unes teatralitzacions o unes reconstruccions històriques. La setmana medieval és, com diu el president de l’Associació Medieval, “tot un poble en moviment”.


El catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona Andreu Mayayo defineix aquesta festa com “el millor exemple de metamorfosi lúdica i de vitalitat de la societat civil organitzada. Una festa intergeneracional de debò; lúdica i socialitzadora, de projecció nacional, una eina útil per integrar nous vinguts, socialitzar les regles de la convivència col•lectiva i compartir emocions”.

En aquest sentit, cinc fotògrafs presenten en aquesta exposició la primera edició del Projecte Bahut amb la intenció de plasmar la seva particular visió de la Setmana Medieval. La iniciativa busca projectar en imatges l’essència de la festa, la seva humanitat, la força que la fa gran; la idea d’una Setmana Medieval diferent, que molts cops passa desapercebuda als ulls del visitant. El projecte, integrat pels fotògrafs Ramon Creus, Domi Mora, Lourdes Rué, Diego Molina i Albert Carreras es va gestar durant els primers mesos del 2009 evolucionant poc a poc fins a la seva actual concepció. Actualment s’ha convertit en un projecte viu i obert sota un tema anual. El nom del projecte prové de la paraula medieval bahut que fins fa un temps era una paraula morta, pròpia de temps medievals. Un bahut era un gran cofre guarnit de cuir amb la coberta bombada, passadors metàl•lics i panys, usat per a contenir objectes preuats. És el nexe d’unió de les visions personals de cada autor. Un bahut que ara ha obert aquest grup per a guardar-hi fotografia.


“En un bahut cubert de cuyro negre, ab son pany e clau e una cadena de ferro que travessa dessobre, trobam les coses següents...”

ITINERÀNCIES ANTERIORS:

Del 4.12.2009 al 20.12.2009

Antiga Església de Sant Francesc (Montblanc)_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.