Presentació de "Viatge a la Conca de Barberà 1" a Montblanc


El proper divendres 18 de juny a les 20.00 h. es presentarà al Palau Alenyà de Montblanc, seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el llibre Viatge a la Conca de Barberà 1 de la col·lecció PassFOTO 13x18.

Viatge a la Conca de Barberà 1 és el primer llibre, dels cinc, de la col.lecció PassFOTO 13x18. Hem dividit en cinc zones geogràfiques la Comarca de la Conca de Barberà, un llibre per cada una d’elles i un per any, a través dels quals explorarem els vint-i-dos municipis i les seves pedanies de la comarca. Un viatge fotogràfic creatiu que cada fotògraf ha realitzat per carrers, places, indrets i espais del municipi per on ell ha caminat, passejat i si ha perdut per poder copsar imatges plenes d’actualitat, de noves percepcions i d’una visual plàstica sincera, noble i ètica sobre aquesta comarca, sovint oblidada, del nostre país.

La col.lecció PassFOTO 13x18 neix en el marc de la Trobada Fotogràfica Passanant Foto que acull el municipi de Passanant i Belltall. El llibre que us presentem no preten ser una guia, ni un recull patrimonial de la Conca de Barberà és la visió d’uns viatgers, fotògrafs, amb noves mirades sobre la quotidianitat actual de les poblacions i paratges. Els ulls del artista lliures i creatius han treballat per d’assolir el repte de construïr imatges que enmagatzemin instants fotogràfics, algunes vegades coneguts i altres no, però per damunt de tot, un llibre ple de imatges per apropar-nos i estimular-nos a cercar aquells detalls, racons, punts de vista… que van més enllà de la momumentalitat-històrica-paisatgística i crear una interacció amb el lector d’imatges centrada a desvetllar la necessitat de descobrir les particularitats de la comarca tan al viatger que per primera o enèsima vegada visiti la Conca de Barberà.

No hem volgut viatjar sols i ens ha semblat que la millor i més adient companyia que podríem tenir, en aquets primer llibre, seria la del poeta Joan Margarit, ben segur que ningu com ell pot reflectir l’esperit i el tarannar d’aquest petit troç de país.

Hem tingut altres bons companys de viatge, sense ells aquesta edició no hauria estat possible, el suport institucional, municipal, empresarial i el mecenatge de famílies que estimen la Conca de Barberà. Des del primer moment hem comptat amb el recolçament de tots ells perque aquest llibre sigui avui a les vostres mans.

Esperem que gaudiu d’aquest viatge.

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.