TRANSLATICI [5+5] DE JOSEP BOU AL MVR

El fotògraf i amic Josep Bou presenta el dijous 29 de juliol al MVR el resultat de la seva última foto-intervenció titulada TRANSLATICI [5+5].

Tota matèria està plena de sentit i el seu lloc al món li dóna significat. La tasca de materialitzar el sentit és sense dubte un exercici poètic. Desplaçant el sentit natural dels conceptes a altres comprensions i explotant al màxim les seves capacitats simbòliques, ens trobem amb un nou vocabulari fotogràfic. La imaginació, l’enginy, la tensió entre el que és veu i el que creiem veure, entre el que hi ha i el que s’amaga, són capturades per la creació fotogràfica en TRANSLATICI [5+5] per traslladar el diàleg figuratiu i no literal, entre artista i públic més enllà de la simple contemplació estètica, donant com a resultat nous espais i explorant noves formes de comunicació.


Les peces que integren l’exposició prenen com a referència “paisatges” que finalment es desenvolupen i es mostren com a “llocs”, entenent com a “lloc” un concepte molt més ampli i ambivalent. El lloc esdevé en si mateix un termini més dens, més complert i complex donat que incorpora el temps. Els llocs es converteixen en càpsules de temps, on els esdeveniments s’acumulen, es sobreposen com si fossin estrats, i on la mirada activa els possibles passats d’aquest lloc. TRANSLATICI [ 5 + 5 ] la foto-intervenció, en la seva tercera fase, és centra en l’adaptació dels espais expositius. Mitjançant una acció participativa com a metàfora del gest altruista per excel·lència, i després de ser treballades acuradament, JOSEP BOU obté les “obres matèriques”, protagonistes de les foto-escultures convertint-se en el punt de sortida i retorn.
© Albert Carreras

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.