DOCB (comencem)

Quan el Consell regulador de la Denominació d'Origen de la Conca de Barberà ens va demanar de fer un treball sobre els cellers i cooperatives que en formen part ens va semblar una idea genial. La veritat és que ja fa bastants mesos que ens ho van comunicar i és ara quan hem començat a treballar. Aprofitant la verema, quan els cellers i cooperatives (i per extensió els pagesos) estan a ple rendiment estem creuant "coast to coast" la comarca, passant per tots els elaboradors de vins i caves de la DO Conca de Barberà, des del més gran al més petit, amb el mateix tractament.



La idea la tenim clara, però no està de més fer unes provatures prèvies. Aquests diguem-ne preliminary tests ens donen material que segurament no utilitzarem en el projecte, però que conformen unes imatges de la feina a contrarellotge que es du a terme aquests dies. A més, ens ajuden a resseguir les opcions que dóna aquesta gran activitat. En tres o quatre setmanes es mouran a la Conca de Barberà sobre els 15 milions de Kg de raïm - una xifra feta a ull de fotògraf, potser m'acaben rectificant (a més) - que suposaran uns 200.000 hectolitres de vins i caves.

Us anirem fent una mica de diari de la feina i de com encarem els resultats.




Fotos: DOCB preliminary tests © Albert Carreras, 2010

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.