SCAN, APARADOR EUROPEU DE LA FOTOGRAFIA CONTEMPORÀNIA


Del 4 de novembre al 9 de gener, l'SCAN arribarà fins a tots els racons de la ciutat de Tarragona amb dotze exposicions, un seminari internacional i multitud d'activitats relacionades amb la fotografia. Amb aquesta nova edició de l'SCAN, s'enceta una nova etapa del festival que passarà a ser biennal.

A més d'aquestes dues activitats, la ciutat de Tarragona s'omplirà de múltiples iniciatives per a tots els públics com onze exposicions paral·leles, tallers de heliografia contemporània, accions participatives, un concert audiovisual, projeccions per la ciutat o un ral·li fotogràfic per capturar l'esperit modernista de la ciutat, entre altres.

Durant els dos mesos d'SCAN Tarragona, la ciutat comptarà amb una dotzena d'exposicions i nombroses activitats que aproparan la fotografia a tots els seus ciutadans i visitants. Entre les mostres programades, es podran visitar diferents exposicions individuals que mostraran el treball d'artistes tan dispars com Rafael Sanz Lobato, Ricky Dávila, Gervasio Sánchez, Cristina García Rodero o Tanit Plana.

A més de les exposicions, també s'han preparat un seguit d'activitats que completaran el festival i alhora implicaran tota la ciutat. Per començar, l'SCAN OFF, que es presenta com una plataforma per donar a conèixer els nous talents fotogràfics. Les propostes més emergents trobaran el seu lloc a e.Plec 2, un espai per a la creació experimental en arts visual. També hi haurà un taller de retrats heliogràfics al carrer o un curs a càrrec de Ricky Dávila sobre 'La fotografia com a territori personal'.

En aquesta tercera edició destaquen dues propostes: el 'Talent Latent' i el seminari internacional. L'exposició 'Talent Latent' és una gran mostra dels artistes europeus emergents més innovadors. L’altre punt fort, el Seminari Internacional, dirigit per Jorge Ribalta, és una trobada internacional de teòrics de la imatge que obrirà debats al voltant de la fotografia com a document. Portarà per títol 'Per què la fotografia és avui més important com a document que mai abans'.

Font: www.delcamp.cat

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.