WORLD PRESS PHOTO 2010

La Fundació Photographic Social Vision organitza per sisè any consecutiu l’exposició internacional World Press Photo. La mostra, que recull les 170 fotografies guanyadores d’aquest prestigiós premi de fotoperiodisme, es podrà visitar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) del 4 de novembre al 8 de desembre de 2010.

World Press Photo de l'any 2009 © Pietro Masturzo

La mostra itinerant, que en la seva passada edició va assolir els 35.000 visitants (xifres només de Barcelona), és considerada mundialment com la més important en l’àmbit del fotoperiodisme per la qualitat de les fotografies, així com pel debat i la crítica que generen cada un dels treballs presentats. Una cita amb els esdeveniments socials, polítics, culturals i esportius de l’últim any que serveix d’aparador als millors fotoreporters del moment a la vegada que els ofereix una oportunitat de presentar un treball moltes vegades censurat pels governs i els mitjans.

La fotografia guanyadora de la present edició, de l’italià Pietro Masturzo, immortalitza a dones a les teulades de les cases de Teheran en protesta pel resultat de les eleccions presidencials celebrades el juny de 2009. Una imatge suggerent que convida a descobrir la història d’una forma lenta i relaxada que, no obstant, com confessa el propi autor, no va ser fàcil publicar davant la reticència d’editors italians i estrangers. Una constant moltes vegades repetida en les fotografies participants en el concurs.


1r premi Notícies d'Actualitat individuals. © Adam Ferguson, Austràlia,

La fundació holandesa que organitza el World Press Photo, que ja vam poder veure al setembre a Visa pour l'image, porta més de 50 anys recolzant el fotoperiodisme internacional i és la responsable del concurs més prestigiós per a fotoperiodistes que es mostra anualment en més de 80 ciutats de 40 països i aconsegueix reunir a més de 2 milions de persones. Les seves imatges ens informen, ens emocionen i sobretot ens conviden a reflexionar sobre la nostra societat. Per això és una exposició amb valors que genera opinió pública, tal i com ho demostren les múltiples mirades sobre situacions sorprenents que es presenten any rere any. Sens dubte una opció altament recomanable.

Exposició World Press Photo a Visa pour l'image'09
© Albert Carreras

Font: CCCB

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.