ARRIBEN LLIBRES

Les festes de Nadal sempre van bé per arreplegar algun que altre llibre de fotografia interessant. Aquest any però, tant el tió com els Reixus d'Orient han sabut fer una bona tria en qualitat i en quantitat.

El tió va cagar una revista nova, en forma de llibre monogràfic del qual ja en vam parlar al blog. Es tracta de C PHOTO GENESIS d'Ivorypress el primer llibre del segon cicle de la revista, format per un recull de treballs iniciàtics que reflexionen sobre les primeres aproximacions al mitjà fotogràfic d'una selecció d'autors considerats claus de la fotografia contemporània.Els reixus van deixar la nit del 5 de gener tres volums tant o més interessants. Per començar, The Private Collection d'Oriol Maspons (La Fábrica, 2006), amb una portada que transporta al millor Avedon i una selecció de fotografies selectes, autèntiques cares B derivades del treball en moda de Maspons. Ben embolicat al seu costat hi havia un breu assaig sobre fotografia de Joan Fontcuberta titulat Blow up blow up publicat per l'Editorial Periférica (2010), del que millor en parli un cop llegit. En tercer lloc, una totxana de butxaca editada per TASCHEN (2010) i titulada Historia de la Fotografía, de 1839 a la actualidad procedent del fons de The George Eastman House Collection. Fullejant-lo sembla un bon compendi, resumit i ben il·lustrat del recorregut de la imatge des dels seus inicis fins a l'actualitat. Un llibre per consultar i per pair poc a poc.

A això se li suma un quart llibre que va arribar per correu postal des de Salamanca. Un acurat i lamentablement poc conegut Manual de técnicas fotográficas del siglo XIX, realitzat per l'especialista Cristina Zelich.

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.