EDITORIAL.2 a ullcluc.cat

EDITORIAL.2
Publicat a ullcluc.cat/editorial
Gen.2011

La frase “Si una fotografia no és prou bona és que no ets suficientment a prop”, encunyada per Robert Capa col·lisiona vertiginosament amb aquella vella dita de que “els arbres no deixen veure el bosc”. Fa uns mesos vaig poder veure a Barcelona, dins l’exposició Atopia, art i ciutat al segle XXI del CCCB, l’obra del fotògraf Thomas Ruff, on presentava una immensa imatge pixelada de les torres bessones incendiades. Al entrar a la sala, la imatge era clara i evident, al acostar-nos la sensació de pèrdua de nitidesa creixia sense aturador fins a convertir-se en una zona tacarrosa irreconeixible.

Durant els propers dies, una notícia monopolitzarà les pàgines de la premsa, un “alto el foc “permanent, general i verificable” anunciat per ETA. Mentre dinava, he recordat la imatge de Ruff i he decidit contemplar l’escena de la mateixa forma, per evitar banalitzar l’afer i dotar-lo de la complexitat que es mereix.

I see pixelated.jpg © Albert Carreras, 2011

La imatge del dia per mi, ha sigut una imatge pixelada (I see pixelated.jpg) on, com més ens hi acostem, menys clar tenim el que està succeint i, com més a prop, més ens sembla que tot s’aboca a l’absurditat. I pixelada també és la sensació del coneixement que se’n deriva, la que ens fa plantejar si mai podrem saber el que realment passa rere esdeveniments com aquest.

Llegeix els altres editorials a: ullcluc.cat/editorial

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.