TLP

Aquest cap de setmana vaig poder assistir al concert de l'Orquestra Simfònica TLP (acrònim de Treu-li la pols). Fa un parell d'anys i amb nucli a l'Espluga, tot i que hi ha integrants de Montblanc i d'altres pobles de la Conca de Barberà, es va crear gairebé de forma espontània, una nova formació musical, de caràcter eminentment jove, però amb una base musical molt sòlida. El grup es va construir provinent d'antics alumnes d'escoles de música que per (jove encara) edat havien arraconat els seus instruments a causa d'allò de fer-se gran, la feina, la família... La recerca d'integrants responia a l'eslògan "treu-li la pols al teu instrument i vine a tocar" i l'èxit de l'eslògan va convertir-se en el nom de l'actual TLP.

© Albert Carreras, 2011

És d'aquelles iniciatives amb clara vocació humana, solidària, on l'interès (per la música en aquest cas) és més important que qualsevol altre objectiu. Al capdavant, un director que viu per la música, en Josep Colomé i que transmet amb lideratge i fent-se estimar la passió per cada nota.

Vaig poder assistir a l'últim assaig i al concert posterior i se'n deriven algunes imatges que no sé si aconsegueixen transmetre el bon ambient i la força de treball en equip que fan que la TLP tingui gran camí per recórrer després d'haver trobat el mecanisme que fa que les coses flueixin totalment compassades.

 © Albert Carreras, 2011

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.