EL FONS MISERACHS TAMBÉ ES QUEDA A CATALUNYA

En els últims temps hem entrat en una discussió, no plantejada anteriorment, sobre què fer amb els fons dels fotògrafs claus de la història de la fotografia catalana. D'exemples ja en tenim uns quants, alguns ben resolts (i de formes ben diferents), d'altres malauradament mal resolts (entengui's aquí la solució Centelles). Ara ens arriba l'última notícia sobre el dipòsit d'un fons de gran importància com el de Xavier Miserachs (Barcelona, 1937-1998) al Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

© Xavier Miserachs, 1968 - Col·lecció MACBA

© Xavier Miserachs, 1962 - Col·lecció MACBA 
Seguint les passes de la cessió del fons fotogràfic d'Oriol Maspons al MNAC, la família Miserachs ha dipositat, sense perdre'n la possessió, el fons fotogràfic (80.000 imatges), bibliogràfic i documental d'un dels principals fotògrafs del panorama català. A més, el fons de Xavier Miserachs, ha estat cedit en condició d'estudi i serà el Centre d'Estudis i Documentació del MACBA l'encarregat de desgranar l'entramat visual de Miserachs que podria finalitzar amb una l'obertura d'una exposició el 2012 o el 2013.

Per últim una petita revolució, l'estudi i catalogació serà public i en obert, i les fotografies es podran consultar al perfil flickr que disposa el MACBA (a partir d'avui ja se'n poden consultar algunes a les col·leccions del MACBA a flickr).

© Xavier Miserachs, 1962 - Col·lecció MACBA

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.