ELS MEUS ALUMNES AVANTATJATS

A finals de 2010 vaig iniciar el Primer curs de càmera rèflex a Mont-roig del Camp i Miami al Centre Polivalent. El curs, seguit per una vintena d'alumnes, estava plantejat a nivell d'iniciació, encarat fonamentalment en l'aprenentatge del funcionament d'una càmera rèflex digital i partint des de zero. Durant 15 setmanes els alumnes han anat aprenent les possibilitats reals que ofereixen les noves i populars càmeres rèflex digitals, això sí, utilitzades únicament de forma manual, o sigui amb el ple control de totes les possibilitats que ofereixen i sense utilitzar els programes automàtics.

Aquest curs de càmera ha estat, realment, un curs de fotografia ja que, a part dels temes tècnics, s'han tractat diferents plantejaments de composició, processat i altres consideracions a tenir en compte alhora de fotografiar qualsevol escena. D'aquesta manera durant el curs els alumnes han treballat amb diferents tipologies de fotografia com són el retrat, els paisatges, la fotografia nocturna, d'interior o algunes natures mortes per oferir una visió àmplia de totes les possibilitats que hi ha alhora de resoldre correctament qualsevol situació.

L'autèntica mostra de l'aprenentatge dels alumnes que han seguit el curs es materialitza ara amb una exposició, produïda per l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, amb una trentena de fotografies fetes pels alumnes i realitzades estrictament durant el curs on es poden veure des de paisatges nocturns fins a retrats i composicions més artístiques.

La mostra es podrà veure al Centre Polivalent de Miami Platja des del proper divendres 18 de març.

Tot i que ja he dut a terme alguns cursets d'iniciació a la càmera o a la fotografia, sempre és una satisfacció veure els progressos dels alumnes, per comprovar com de les primeres fotografies que els hi demano (just al primer dia) hi ha autèntiques distàncies en tots els aspectes amb el que presenten en acabar el curs.

© Amable Aresté, 2011
© Brigi García, 2011
© Juan Sierra, 2011

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.