INSTAGRAM LULLABIES

...continua

Instagram no és només una aplicació fotogràfica per iPhone, és el que s'hi amaga addictivament darrere: una xarxa social fotogràfica per a compartir i veure una fotografia retro, que emana i multiplica els valors de la lomografia analògica, que segurament criticarà el fet de vendre's al món digital, però que al final només respon a una opció: la capacitat creativa que el fotògraf pot generar a partir de qualsevol màquina, en aquest cas des d'una exclusivitat més oberta i més econòmica que no pas la de la Lomo LC-A.

Lullabies and other sounds, a part de ser un títol molón, és una galeria d'imatges realitzades amb Instagram. Les fotografies resultants, cuinades a través d'un software prefixat, són altament espontànies i instantànies, fruit del fet de dur sempre al damunt la càmera.

Instagram sorgeix com a xarxa social fotogràfica internacional, filla d'Hipstamatic, una aplicació de fotografia digital de la qual se n'obtenen fotografies quadrades, a les quals s'aplica una sèrie de filtres de programari per tal de que les imatges agafin un to de càmera analògica antiga. Instagram forma part d'una de les últimes tendències retro de la fotografia, popularitzades els últims anys en diferents moviments, com el lomogràfic (primer analògic) o més recentment, el polaroid.

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.