LULLABIES, INSTAGRAM I LA SINCRONITZACIÓ

De fet, ben de sort hem estat els de la meva generació per agafar la revolució digital pels pèls. Hem vist el seu naixement, hem vist com poc a poc (tot i que realment està sent un procés ultraràpid) la digitalització es va apoderant de la fotografia, de les imatges, de l'audiovisual, de la música, de la comunicació... i ara també de les relacions socials, i de tantes altres coses.

I com que aquí de puristes en tenim ben poc i tant ens agrada l'encant del gelatino-bromur com una bona imatge digital (o un bon xat a facebook i un bon cafè a la plaça Major)... Com que ens pot agradar per igual la potencialitat d'una còpia excel·lent sobre paper baritat com la d'una bona imatge feta a cop de mòbil i processada amb patrons pre-establerts de colors que imiten qualsevol procediment (sèpies, lomos, silverprints o virats complicats), hem decidit incloure al blog l'enllaç al microblog (a la deriva) d'Ullcluc titulat "Lullabies and other sounds". Lullabies és un "microblog" perquè només hi ha imatges, i es troba "a la deriva" perquè realment no té cap línia argumental ni narrativa, simplement hi ha algunes de les imatges que ens trobem cada dia.

My Rollei © Albert Carreras, 2011 - Feta amb iPhone + Processat automàtic d'Instagram.
 La tecnologia ens permet una sincronització multiplataforma (facebook, twitter, tumblr...) a partir d'una jogina nova: instagram, una aplicació per iPhone que permet compartir imatges fetes i processades amb aquest aparell on la instantània i la immediatesa dominen.


Anirem penjant fotos al lullabies, i deixem el blog i la web d'Ullcluc per coses més serioses, que per això som capaços de passar-nos hores per elaborar una línia argumental per a una exposició (i després descartar-la totalment).

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.