QUATRE DIES I UN ÀLBUM DE CROMOS

La paraula cromo és l'abreviació de cromolitografia, que per un costat és un sistema d'impressió litogràfica en tintes vàries i, per altre, cadascuna de les estampes obtingudes per aquest procediment destinades exclusivament a ser col·leccionades.

En aquest sentit la idea de "col·lecció" és bàsica. Per tant els cromos han d'estar ordenats, normalment de forma numèrica, per a poder ser col·locats en un àlbum de cromos. Sense l'àlbum és més complicat col·leccionar-los i poder gaudir després de l'obra acabada. Per tant també, un dels altres conceptes a tenir en compte és que el procés ha de tenir una durada de més o menys extensió en el temps; és evidentment absurd tenir de bon principi un àlbum amb els cromos ja enganxats al seu lloc.

I un cop arribats aquí només ens falta el tema, o sigui, ¿de què tractarà aquest àlbum de cromos? De la Lliga de futbol? D'una sèrie manga? Dels millors cotxes clàssics de la història? El tema és fonamental.

També hi ha uns quants conceptes que no m'acaben de lligar. ¿Cal que els cromos estiguin reproduïts en sèrie o poden ser peces úniques o de sèries limitades? És necessari que en el procés de confecció de l'àlbum hi hagi intercanvi de cromos amb altres persones? Cal que en la producció dels cromos els tiratges siguin diferents a fi efecte de que alguns cromos siguin de més complicada localització? Bé... moltes preguntes a l'aire, però anirem fent sobre la marxa.

I un cop ja tinc tema i objectiu començo l'àlbum de cromos que a partir de demà i fins el proper dissabte s'anirà confeccionant minut a minut. Després caldrà enganxar els cromos, un a un, al seu lloc corresponent i gaudir de l'àlbum acabat i podré discutir amb qui sigui si el resultat final és una àlbum normal o un àlbum de cromos.

aC 17/5

© Albert Carreras


1.17/5 Instagrama de la portada en quatricromia d'un mapa de Budapest, als pocs mesos del desmembrament de la URSS.

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.