QUICO ESTIVILL

Quan un artista de la talla de Quico Estivill t'ensenya de cop una de les seves obres, senzillament no entens res. S'ha de pair tota la construcció argumental i narrativa que hi ha darrera l'obra. Així ho vaig haver de fer (ho estic fent) per poder recórrer el camí de la seva última mostra sense despistar-me i sense haver de deixar il·lusament trossets de pa pel camí per poder sortir-ne.

Quico Estivill, © Albert Carreras 2011

L'obra es condensa sota el títol d'Ubicació/Origen és una triple instal·lació en la que Quico Estivill ens parla del seu passat i del seu present. Fa referències molt clares als seus orígens sentimentals. Familiars per una banda, amb clares referències als seus germans i pares, en especial a la seva mare puntaire. Geogràfiques per una altra, amb un homenatge a l’Espluga, poble on va néixer, i als seus entorns, on adquireix especial protagonisme el monestir de Poblet.

A la mostra s'hi afegeix una quarta instal·lació Ascende... Rinovarmi, formada per un conjunt d'escales amb espais il·lustrats, pintura, fotografia i textures, com a il·lusions místiques col·locades estratègicament en un ascens cap a la divinitat a través d'una escala física que a priori ja se sap que té un final terrenal, amb una caiguda humana, un mimetisme sobre la torre de babel i sobre la plana realitat.

Ascende... Rinovarmi de Quico Estivill, © Albert Carreras 2011

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.