ELS PRIMERS CROMOS DE LA COL·LECCIÓ

Quatre dies i un àlbum de cromos. Cromos, © Albert Carreras, 2011
Avui he recollit les primeres mostres del mini-projecte (diem-li així que fa més goig) Quatre dies i un àlbum de cromos. L'experiència s'ha basat en treballar directament a través de la fotografia que ofereix un iPhone i fer-ne la gestió i el processat directament al mateix aparell amb l'ajuda de diferents softwares (Apps) per a iPhone. El resultats: vora la setantena de fotografies (instagrames) que es poden consultar, de forma desordenada entre d'altres instagrames al web llullabies and other sounds d'Ullcluc (els cromos, com no, estan numerats).

Les possibilitats que ofereix el treball amb iPhone o dispositius similars comencen a ser tingudes en compte com a eina més per a l'expressió, ometent l'eterna discussió sobre el camí i el recorregut, sobre la tècnica i el processat. Sembla que s'hagi alçat un nou debat entre la fotografia feta amb mòbil i la fotografia amb càmera convencional que em recorda vagament a aquella (infructífera) discussió sobre la fotografia digital versus fotografia analògica... ja veieu que els quatre conceptes contenen la paraula fotografia. Trobareu algunes dosis de reflexió d'aquest debat al Manifest postfotogràfic de Joan Fontcuberta. Per altra banda, poc a poc es comencen a produir especialitzacions com tallers i cursets de fotografia amb mòbil realitzats per fotògrafs professionals amb exemples magnífics.

Tornant al meu àlbum... la segona part del projecte es basa en crear un àlbum de cromos, antítesi del treball digital, per tant s'ha d'elaborar l'àlbum i els cromos. De moment tenim les proves, que han quedat magníficament. Petites cromolitografies esperant ser disposades ordenadament en un àlbum, que encara s'ha d'elaborar. Manualitats per a hores ocioses.

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.