MÚSICA PER PARAR UN TREN

Lax' © Albert Carreras, 2011
Acabada l'Acampada Jove 2011, la millor notícia és que podrem gaudir d'un festival de qualitat quatre anys més a Montblanc. Després de tres nits seguides de concerts, alguns d'allò més previsibles (posem en aquest sac tots els clàssics: Pets, Brams, Dr. Calypso i, però no tant, els Lax') hi ha hagut temps per alguna descoberta com l'excel·lent concert de l'alemany Dr. Ring Ding o els Modena City Ramblers, uns italians que van ser reprogramats després de Brams quan havien d'haver tocat clarament al davant. Després de la descàrrega del Titot (i de tres concerts anteriors) el públic estava literalment fos i els italians amb un gran savoir-faire els hi va costar molt aixecar la parròquia.

Dr. Ring Ding © Albert Carreras, 2011
Modena City Ramblers © Albert Carreras, 2011
De les noves fornades, quatre grups per la festa de principi a fi, Bongo Botrako, Txarango, Strombers i La Pegatina, tots en la mateixa línia, un moment de distracció i pots no saber quin està sonant exactament (que em perdonin els fans de cada grup, els quals evidentment, els distingeixen amb els ulls tancats).

Sobre els clàssics, a banda de ser altament previsibles, cal fer un toc als qui van vendre els concerts de Els Pets i Lax'n'Busto com de celebració dels seus 25 anys. Res de res, concerts correctes i prou. Al dels de Constantí el públic hi va trobar a faltar algun imprescindible i la posada en escena, amb un so molt fi (tot s'ha de dir), va ser més de lo de sempre, una bona gramola. Llegeixi's la crítica amb tot el respecte per als casi-avis del rock català, la seva transcendència no serà igualada per cap grup actual. Els Lax', més durs del què els recordava. No havia vist encara "el nou", canviar el cantant és dur, però crec que han guanyat amb força (i estabilitat, per dir-ho d'alguna manera suau). El tram final del seu concert se'n va anar poc a poc cap al heavy, arrastrat pel major pes específic sobre l'escenari de Pemi Rovirosa.

De l'Acampada se n'ha de lloar l'organització, pràcticament realitzada amb voluntariat, i una excel·lent posada ens escena tècnica: bon escenari, bona coordinació, temps mínims entre concert i concert, molt bona il·luminació i una magnífica sonorització (en alguns concerts passada de volum, i això, a la trinxera, fa mal).

Us deixem amb una selecció de fotos.


Acampada Jove, © Albert Carreras, 2011

Acampada Jove, © Lourdes Rué, 2011

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.