CRÒNIQUES RURALS

Presentem el llibre Cròniques Rurals, el testimoni de vint personalitats del nostre país en la seva relació amb el camp i l'entorn rural.


«Aquell que oblida les arts i els costums de l'antigor oblida la vida mateixa, feta de la lluita deIs homes i els seus afanys», va escriure el cretenc Pandelís Prevelakis en la seva Crònica d'una ciutat. El llibre que us presentem aplega el testimoni de vint personalitats del nostre país.

Excel•leixen en camps tan diversos com la literatura, la ciència, l'art, la teologia, l'economia, el periodisme, la política, la gastronomia, l'escalada, la fotografia, el cinema, l'organització d'espectacles... I tots i cada un d'ells, a la seva manera, reivindiquen els valors de la vida del camp, ja sigui per via dels seus records d'infància, ja sigui perquè han decidit instal•lar-se en un poble o, fins i tot, en algun paratge remot de la naturalesa catalana.

Memòria i reivindicació: aquests són els dos pilars damunt els quals recolzen els suggeridors relats de Cròniques rurals. Per això mateix, podríem dir que el que ens ha sortit és tant un llibre essencialment poètic com un llibre radicalment polític.
Cròniques Rurals
Jordi Llavina, Carme Martí i Albert Carreras
Editorial Barcino, 2011
Entrevistes a Joan Rendé, Carme Ruscalleda, Ponç Pons, Lluís Foix, Araceli Segarra, Armand Puig i Tàrrech, Gay Mercader, Joan Margarit, Josep Bou, Roger Mas, Perico Pastor, Josep M. Esquirol, Cosima Dannoritzer, Joan Massagué, Sílvia Alcàntara, Ramon Tremosa, Roser Capdevila, Josep Piera, Francesc Colomer i Neus Català.

POSTS RELACIONATS:
Tiratge de Cròniques rurals
Vídeo de Cròniques rurals
Presentació de Cròniques rurals a l'Espluga de Francolí_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.