FOTOSCÒPIA AL MVR

Una de les sorts de treballar al MVR és poder desenvolupar projectes estretament lligats a la fotografia. En aquest cas us parlo de FOTOSCÒPIA, l'últim projecte de recuperació de fotografia històrica del museu, que treballa a través d'un blog, l'aplicació historypin i flickr, sobre xarxes socials i en col·laboració amb els usuaris del museu, en relació a l'audiència creativa.

Amb aquest projecte el MVR es converteix en el primer museu de l'estat a treballar sobre l'aplicació historypin, una eina per geolocalitzar i situar cronològicament fotografies. L'eina treballa sobre Google maps i té algunes ramificacions interessants, com el fer de poder visualitzar comparativament la fotografia històrica amb la imatge actual a Google street viewer, o el fet de poder treballar amb realitat augmentada amb dispositius Android i iPhone.

Us animo a que visiteu el blog de FOTOSCÒPIA i que hi participeu ja que una dels interessos del projecte és la fotografia familiar històrica, la que tots conservem en aquelles caixes de sabates.

Per fer presentar la campanya de FOTOSCÒPIA, que tindrà accions i trobades entre participants, vam realitzar unes creativitats, editades amb Instagram.

Creativitat per FOTOSCÒPIA, © Albert Carreras, 2011
Creativitat per FOTOSCÒPIA, © Albert Carreras, 2011

Creativitat per FOTOSCÒPIA, © Albert Carreras, 2011

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.