PASSFOTO - VÍDEO PROFESSIONAL AMB CÀMERA FOTOGRÀFICA

El passat cap de setmana es va celebrar en el marc de Passanant Foto un taller de vídeo professional a través de càmera fotogràfica.

L'opció d'enregistrament de vídeo de les càmeres rèflex ha estat una de les grans sorpreses no buscades en la tecnologia dels últims anys. Incorporada a les càmeres en primer moment com a mesura de màrqueting, més com una eina d'ús poc habitual que no pas com una opció professional, la qualitat d'imatge que de bon principi va oferir l'ha fet catapultar com un dels sistemes d'enregistrament professional més innovador i més utilitzat actualment. De baix cost, en comparació amb altres sistemes de vídeo professional, d'equip lleuger i grans possibilitats en l'alta definició.

El taller va ser impartit per Josep Giribert, de l'empresa Calidos, una de les primeres productores catalanes a utilitzar càmeres fotogràfiques per realitzar audiovisuals.

Taller de vídeo PassFoto, © Albert Carreras, 2011

Mentre digerim el volum de treball al taller, la "ingesta" hauríem de dir, us deixem un parell de vídeos perquè us feu a la idea de les possibilitats i la potència de qualitat de vídeo en alta definició que pot oferir una càmera fotogràfica.

El primer vídeo és el famós audiovisual de Vincent Laforet, el qual va disposar d'una prototip de càmera fotogràfica Canon amb un sistema d'enregistrament durant un cap de setmana i va fer el següent vídeo; per cert, editat ja fa tres anys, oblideu-vos del guió i el contingut, i centreu-vos amb la qualitat de les imatges.


Reverie from Digital Reflex Rent on Vimeo.


El segon és un time-lapse de Josep Giribert, una tècnica de vídeo procedent de la fotografia, un muntatge a partir de fotografies realitzades cada 2-3 segons, en aquest cas a Montserrat.


El silenci de la muntanya. Montserrat 2009. from CALIDOS on Vimeo.


I per últim, us deixo una meravella (aquí sí que el contingut és imprescindible). És un vídeo promocional del programa Òpera en Texans del C33, enregistrat de cap a peus només amb càmera fotogràfica.
_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.