FOTOGRAFIES 25 ANYS DE LA SETMANA MEDIEVAL

Avui hem presentat les quatre fotografies que es reproduiran als cartells i programes de mà de la que serà la 25a Setmana Medieval de Montblanc.

Vista la commemoració, la junta de l'Associació Medieval de Montblanc va encarregar a l'estudi XD Creacions la realització d'un cartell especial per aquesta efemèride.

En Xavier Iborra, el creatiu d'XD Creacions, em va venir a cercar per realitzar la part fotogràfica del cartell. Ben aviat vam acordar que fos el retrat dels personatges principals d'aquesta festa, eminentment popular, qui agafés el protagonisme de la imatge. En aquest punt el que havia de ser un únic cartell, com fins a la data, es va multiplicar per quatre on, a banda de presentar els personatges, s'imprimissin els valors de les seves personalitats, la preocupació i serietat del rei, el patiment i fortalesa de la reina (i mare), el coratge de St. Jordi o la passió i la valentia de la princesa.

Vam començar a treballar amb aquests ítems per intentar expressar-los en unes fotografies que transmetessin aquestes condicions humanes, tractant la imatge d'una forma teatrelitzada, amb un toc cinematogràfic potser, presentant també un dels grans valors de la festa, les seves treballades representacions teatrals.

Després de quatre llargues sessions amb els actors que donaran vida a aquests personatges a partir del 20 d'abril, als quals agraïm la seva paciència i la dedicació per representar la idea, podem presentar-vos les fotografies que seran, aquest 2012, la imatge de la festa medieval més important de Catalunya. 

Rei, © Albert Carreras 2012
Reina, © Albert Carreras 2012
St. Jordi, © Albert Carreras 2012
Princesa, © Albert Carreras 2012


Deixeu-me per últim agrair a les persones que han treballat en les diferents sessions, en primer lloc a en Xavier Iborra, als soferts actors, Josep M. Sans, Assumpció Gaya, Héctor González i Mònica Roman, a la Goreti Cortès per la feina de maquillatge, a l'equip de vestuari de la l'Associació Medieval, autèntiques troba-solucions on les hi hagi a l'igual que els equips logístics i, evidentment a la Junta de l'Associació per haver-nos donat plena llibertat durant el procés creatiu.

25 ANYS SETMANA MEDIEVAL
FOTOGRAFIES
Idea: Xavier Iborra i Albert Carreras
Fotografia: © Albert Carreras, 2012
Disseny i imatge gràfica: © XD Creacions - Xavier Iborra
Repartiment: Josep M. Sans, Assumpció Gaya, Héctor González, Mònica Román
Maquillatge: Goreti Cortès
Vestuari: Associació Medieval de Montblanc (equip de vestuari)
Setmana Medieval de Montblanc, 2012

Originals disponibles en sèrie limitada signada i numerada.


_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.