EDWARD WESTON: LEAVES OF GRASS

L'any 1941, la Limited Editions Club de Nova York, va encarregar a Edward Weston la il.lustració d'una nova edició del poemari Leaves of Grass de Walt Whitman. Weston, un dels fotògrafs més innovadors de l'època a partir de les seves famoses fotografies de verdures o les seves sèries de nus, va agafar una càmera i un Ford i, amb la seva dona, va creuar els Estats Units per fotografiar-ne l'ànima. 10 mesos, 24 estats i 25.000 milles.

Leaves of grass és l'obra capital de Whitman , la primera edició del llibre és de 1855 amb 12 poemes, tot i que el poemari havia estat escrit i revisat successivament; reeditat posteriorment fins a la mort del poeta l'any 1892 quan l'obra ja contenia al voltant de 400 poemes. L'obra és molt propera, una defensa dels ideals de l'Amèrica de l'època i un alegat a la democràcia i a la llibertat. Es considera un dels llibres més destacats de la poesia amaricana. I les fotografies, de l'edició de luxe de 1941, no podien ser menys.

Weston realitzà una sèrie d'unes 700 fotografies, de les quals se'n van seleccionar 49 per al llibre; les fotografies, realitzades amb pel.lícula de 8x10, són excepcionalment àmplies, amb un enfocament particular en els paisatges urbans i, tot i que no pretenia ser una narració del poemari de Whitman, Weston s'identificà perfectament amb l'estil franc del poeta. El Museum of Fine Arts de Boston exposa ara una selecció d'aquestes imatges de Weston, totes originals signades; un viatge per l'Amèrica dels 40, propera, amb uns enquadraments precisos, alguns personatges memorables i la idea de l'àmplia diversitat del país des dels deserts a les ciutats en expansió. Una exposició magnífica.


Fotos: © Albert Carreras, 2012
@ Museum of Fine Arts (Boston)

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.