EL MILLOR INVENT D'EUROPA

Es diu que a Nova York es reconeixen els turistes perquè són els únics que caminen mirant cap a dalt. Cosa semblant passa a Boston, sobretot al Downtown, el districte financer, on un petit Manhattan s'aixeca a l'alçada. L'autèntica diferència amb la ciutat dels gratacels és veure com, a cada parell de carrers, un edifici menut aguanta el pas del temps, són els vestigis del Boston més antic, gairebé 400 anys d'història des de que els puritans posaren els peus a Nova Anglaterra enrabiats per la corrupció de l'Església anglicana.

La convivència xocant d'aquesta arquitectura és pura ànima americana. Als europeus els dóna una rebuda propera, acostumats als edificis mesurats i a que la paraula petit realment signifiqui petit, els explica que els Estats Units són el millor invent que ha creat mai Europa. Als americans aquesta col.lecció d'edficis menuts de maó vermell els parlen de revolució, llibertats i independentisme, d'allò que un dia van ser i que un altre van perdre.

De catalans també n'hi han col.laborat a aquesta construcció, no som a cap llista de la vella immigració, ni tenim cap barri dedicat com irlandesos, xinesos o italians, però se'n detecten presències com l'enclavament de "Montserrat" a la ciutat de Beverly, al nord-est de Massachusetts. Per nosaltres, potser, aquestes terres i el seu memorable inici poden ser les pistes idònies pel futur que ens espera a casa nostra.

Prudential©  Albert Carreras, 2012

Downtown i Bacon Hill des del Prudential,  ©  Albert Carreras, 2012

Charles River,  ©  Albert Carreras, 2012

Downtown Boston,  ©  Albert Carreras, 2012
Downtown Boston,  ©  Lourdes Rué, 2012

Downtown Boston,  ©  Albert Carreras, 2012

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.