TERRITORI LOCAL

Anant fent camí per exposicions interessants, he d'aturar-me a escriure sobre una delicada i mesurada exposició que es pot veure al MVR uns dies més. Parlo de Territori local d'Anna Isan. Una mostra de fotografia paisatgística molt interessant per les reflexions que deixa anar l'autora imatge rere imatge.

“El paisatge és el mirall de l'ànima del territori, és la percepció d'un lloc amb les vivències subjectives de qui l'observa. Un paisatge sempre és observat per algú, amb un punt de vista estratègic”. Aquesta mirada estratègica que descriu Joan Nogué és la que empra Anna Isan en el seu projecte.

Al peu de la mostra un text de Marta Bisbal la descriu així: A través d'una radiografia de l'arquitectura i de l'entorn rural, Anna Isan confronta plans generals i micropaisatges, enquadraments amplis i aproximacions que ressalten els detalls i les textures subtils. Les imatges es succeeixen establint un joc visual de contraposicions i metàfores. D'aquesta manera, uns espais tangibles, que podríem delimitar i situar en un mapa, es desdibuixen i perden la seva referència geogràfica. Les acurades composicions, que enfoquen l'atenció a les formes i als colors vius i densos, fragmenten el paisatge i l'universalitzen. Algunes imatges ens acosten directament al món rural, mentre que d'altres esdevenen intrigants i misterioses pel seu caràcter abstracte o minimalista. Anna Isan demostra una agudesa visual captivadora, la qual ens convida a apropiar-nos de les seves imatges i de la seva força expressiva.

© Anna Isan, 2012

© Anna Isan, 2012

Territori local
Anna Isan
Fins el 14 d'octubre de 2012
MVR

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.