PAISATGE

El paisatge és una construcció, això és evident; una construcció social i col·lectiva on hi intervenen multitud d'agents, des dels ens administratius més grans a unitats més petites, com les persones que viuen sobre el territori.

El paisatge parla per nosaltres, ens diu com a mínim com som, què fem i com ens desenvolupem. Oblideu-vos un instant del concepte de "paisatge clàssic bucòlic perfecte", us animo a investigar i descobrir què se'n desprèn del gran paisatge de la Conca de Barberà.

El paisatge està en evolució o construcció constant, el modifiquem de mil maneres, el cuidem i l'assaltem, el defensem a capa i espasa si fa falta, el castiguem, l'explotem, l'estimem... la llista serà tan àmplia com vulgueu perquè el paisatge forma part de la nostra existència.

Un Paisatge Bilateral és el nou projecte que posem en marxa a la Conca de Barberà. Es tracta d'una reflexió i una representació d'aquest paisatge i de com l'evolució social dels últims 100 anys, des de les primeres mecanitzacions agrícoles i industrials, comporta aquesta construcció paisatgística. Al web (www.upantharei.tumblr.com) trobareu la informació, un espai de documentació i les obres resultants d'aquest projecte artístic de caràcter fotogràfic.

Tot flueix,
res s'està quiet.

© Albert Carreras, 2014

© Albert Carreras 2014
© Albert Carreras, 2014

_

© Albert Carreras & Lourdes Rué, 2017. Amb la tecnologia de Blogger.